PS-säästäminen

PS-säästäminen

PS-säästäminen on verotuettu tapa varautua eläkeaikaan.
 
 • Voit säästää monipuolisesti eri sijoituskohteisiin, kuten osakkeisiin ja rahastoihin
 • Hyödy rahanarvoisesta veroedusta
 • Varmistat ettei tulotasosi ole eläkepäivinä pelkän lakisääteisen eläkkeen varassa

PS-säästäminen

Aloita pitkäaikaissäästäminen

PS-säästäminen on verotuettu tapa varautua eläkeaikaan. Voit säästää tuttuihin sijoituskohteisiin, kuten osakkeisiin ja rahastoihin. Kun aloitat säästämisen sopimukseen, avaamme sinulle uuden rahatilin sekä tarvittavat uudet säilytystilit, joilla säilytetään PS-sopimukseen kuuluvia säästöjäsi.

Voit avata PS-sopimuksen vapaasti valitsemallasi summalla – ja säästää kertasijoituksena tai pienemmissä erissä kuukausittain. PS-sopimuksesta ei peritä ylimääräisiä hoitopalkkioita, ainoastaan normaalit sijoituskohteisiin liittyvät palkkiot.

Hyödy rahanarvoisesta veroedusta. Voit vähentää sopimukseen maksamasi maksut verotuksessa vuosittain aina 5 000 euroon asti. Maksat siis jopa 1 500-1 700 euroa vähemmän veroja vuodessa. Säästöillesi kertyvät tuotot eli osingot, korot ja luovutusvoitot ovat säästämisaikana verovapaita. Kun aikanaan nostat varoja, peritään niistä pääomatulovero silloisen veroprosentin mukaan*.

Valitset PS-sopimuksen sijoituskohteet esimerkiksi rahastojen, osakkeiden, joukkolainojen ja tilisäästämisen välillä. Voit vaihdella sijoituskohteita toiveidesi mukaan myös säästämisaikana. Hallinnoit PS-sopimuksesi tilejä helposti verkkopankin, Mobiilipankin tai Tabletpankin kautta.

Kun aloitat säästämisen nyt, varmistat ettei tulotasosi ole eläkepäivinä pelkän lakisääteisen eläkkeen varassa. PS-säästäminen tuo turvaa myös elämän odottamattomissa tilanteissa. Saat säästösi käyttöösi ennen nostoikärajaa myös pitkäaikaistyöttömyys- tai työkyvyttömyystilanteissa, puolisosi kuollessa tai avioerossa.

* Maksimiverovähennys on 5 000 euroa/vuosi (verohyöty 5 000 euroa x 30 % = 1 500 euroa tai 5 000 euroa x 34 % = 1 700 euroa, jos verotettavat pääomatulot ylittävät 30 000 euroa). Ulkomailta saatavista tuotonmaksuista saatetaan pidättää paikallisen verolainsäädännön ja asianomaisen verosopimuksen mukainen lähdevero, jota ei hyvitetä Suomen verotuksessa. Tutustu tuotteen verotukseen ja ominaisuuksiin tarkemmin Säästämissopimuksen tiedotteessa ja ehdoissa.

Lue lisää

Näin aloitat PS-säästämisen

Eläkesäästölaskurillamme voit laskea arvion lakisääteisestä eläkkeestäsi sekä säästösumman, jolla pääset tavoittelemaasi eläkeajan tulotasoon. Laskelman jälkeen voit jättää yhteydenottopyynnön ja soitamme sinulle.

Eläkesäästölaskuri

Voit myös varata ajan verkkotapaamiseen tai konttorille jättämällä soittopyynnön verkossa tai soittamalla Sijoituslinjalle 0200 2000 ma-pe 8–20 ja la 10-16 (pvm/mpm).​​

Lue vastauksia useimmin esitettyihin kysymyksiin.

Minkä ikäisenä eläkesäästäminen kannattaa aloittaa?
Mitä aiemmin aloitat, sitä enemmän ehdit itse vaikuttamaan omaan eläkeaikasi tulotasoon. Pitkäaikaissäästämisen aloittaminen on kuitenkin järkevää siinä vaiheessa, kun sinulla on tuloja ja voit hyödyntää veroedut omassa verotuksessasi. Eläkeaikaan varautuminen on suositeltavaa aloittaa heti, kun se on taloudellisesti mahdollista – tapoja on useita. Kysy sinulle paras tapa säästää Danske Bankin asiantuntijalta.
Minulla on jo vapaaehtoinen eläkevakuutus. Kannattaako minun jatkaa säästämistä siihen?
Kyllä, mikäli arvostat seuraavia eläkevakuutukseen liittyviä mahdollisuuksia.
 • Jos olet ottanut eläkevakuutuksen ennen 18.9.2009, voit nostaa 2010-2016 aikana säästetyt varat aikaisintaan 62-vuotiaasta. 2017 jälkeen säästettävät varat voi nostaa aikaisintaan lakisääteisestä vanhuuseläkeiästä alkaen. Minimiaika varojen nostamiselle on kaksi vuotta.
 • Jos olet ottanut eläkevakuutuksen 18.9.2009 tai sen jälkeen voit nostaa säästetyt varat aikaisintaan lakisääteisestä vanhuuseläkeiästä lähtien minimissään 10 vuoden aikana.

Vaikka jo säästät eläkepäiviesi varalle, ehdotamme, että tulet Danske Bankiin tarkastamaan eläkesäästöjesi riittävyyden turvataksesi mukavat eläkepäivät.
Olen jo reilusti yli viidenkymmenen. Kannattaako minun enää aloittaa eläkesäästämistä?
Viisikymppisellä on vielä hyvin aikaa kerryttää säästöjä ja hyödyntää eri ratkaisujen tarjoamat veroedut ja laajemmat säästämismahdollisuudet. Viisikymppisenä sinulla on myös todennäköisesti paremmat mahdollisuudet laittaa enemmän rahaa sivuun kuin vaikkapa 25 vuotta sitten.
Miten eläkesäästäminen vaikuttaa veroprosenttiini?
Sinulla on mahdollisuus vähentää sopimukseen maksamiasi säästöjä verotuksessa aina 5 000 euroon saakka. Tämä tarkoittaa, että maksat veroja vuodessa 1 500 - 1 700 euroa vähemmän. Tämän voit huomioida verokorttia tilatessasi ja saada näin pienemmän veroprosentin.

Maksimiverovähennys on 5 000 euroa/vuosi (verohyöty 5 000 euroa x 30 % = 1 500 euroa tai 5 000 euroa x 34 % = 1 700 euroa, jos verotettavat pääomatulot ylittävät 30 000 euroa). Ulkomailta saatavista tuotonmaksuista saatetaan pidättää paikallisen verolainsäädännön ja asianomaisen verosopimuksen mukainen lähdevero, jota ei hyvitetä Suomen verotuksessa. Tutustu tuotteen verotukseen ja ominaisuuksiin tarkemmin Säästämissopimuksen tiedotteessa ja ehdoissa.
Voinko lopettaa vapaaehtoisen eläkevakuutukseni maksamisen ja ryhtyä säästämään suoraan rahastoihin tai osakkeisiin?
Eläkeaikaan voi ja kannattaa varautua eri tavoin. Vapaaehtoiseen eläkevakuutukseen liittyy veroetuja, jotka vuonna 2010 laajenivat koskemaan myös uusia pitkäaikaissäästämissopimuksia. Eläkeaikaan varauduttaessa kannattaa miettiä, mitkä asiat ovat sinulle tärkeimpiä liittyen esimerkiksi varojen nostettavuuteen ja verohyötyyn. Ennen päätöksen tekemistä kannattaa käydä keskustelemassa Danske Bankin asiantuntijan kanssa.
Maksan jo palkastani pakollista työeläkemaksua. Miksi minun pitäisi vielä säästää eläkettäni varten?
Varautumalla työelämän jälkeiseen aikaan voit varmistaa, että sinulla on vapaus valita, mitä eläkkeellä haluat tehdä. Lakisääteinen eläke ei välttämättä anna sinulle riittäviä mahdollisuuksia elää toiveidesi mukaan.
Ota yhteyttä
0200 2580

Chattaa kanssamme

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Säästäminen ja sijoittaminen Lainat Tilit, kortit ja pankkitunnukset

 

 

Ota yhteyttä

Soita meille Varaa aika neuvotteluun
 • Sijoituslinja
  0200 2000
 • Uudet asiakkaat
  0100 1580

Löydä meidät

Löydä lähin konttori

Usein kysyttyä

Tileistä Korteista Palveluistamme